Форма входу

Пошук

Календар

«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 43

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Четвер, 28.03.2024, 12:48
Вітаю Вас Гість | RSS
БІЛОЗЕРСЬКА централізована бібліотечна система
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Січень » 4 » Відкриття інтернет - центру.
15:52
Відкриття інтернет - центру.
Щодня люди дізнаються щось нове, тобто отримують інформацію - відомості про навколишній світ. З давніх часів і до наших днів для зберігання і передачі інформації люди використовували малюнки і різні символи. На чому лише не писали древні народи, поки винайшли папір. Паперові документи увійшли до нашого ужитку давно і міцно. Але час йшов і все змінювалось. Нам пощастило жити в час небувалого злету науково – технічного прогресу, жити у столітті інформації. Технічний прогрес приніс нові джерела та носії інформації. Працівники бібліотеки давно відчули необхідність змін у своїй роботі, створення передумов для якісно нового інформаційного обслуговування користувачів шляхом надання вільного доступу не лише до друкованих, а й електронних документів. Нові інформаційні потреби неможливо якісно задовольнити лише традиційними інформаційними ресурсами. А перефразовуючи когось із «Великих», можна сказати, що інформація робить людину господарем світу, тому й не дивно, що створення при Білозерській ЦБ безкоштовного Інтернет – центру отримало широкий резонанс. Наша бібліотечна система у 2010 році виграла гранд по програмі Бібліоміст за сприянням Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX. Фінансування цієї програми здійснила фундація Біла та Мелінди Гейтс. В результаті ми отримали 15 компютерів оснащених сучасним програмним забезпеченням, технічним обладнанням та веб -камерами. Офіційне відкриття Інтернет – центру відбулося 8 грудня 2010 року. А тепер про саме свято. Воно мало вигляд театралізованого дійства з вкрапленням офіційних частин. Спочатку всіх присутніх познайомили з тим, як передавалась інформація в часи кам’яного віку,
 
у Древній Греції,
 
 
 

 
 
в часи середньовіччя
 

 
та на сьогоднішній день.
 
 
 
 
 
 
 
Потім, одночасно з показом слайдів, директор Білозерської ЦБС Шишкіна Людмила Леонідівна розповіла про шлях бібліотеки до відкриття Інтернет – центру, надала слово керівникам району , гостям та колегам виразити свої думки стосовно цієї події.
 
                                                                                          

 
Далі присутніх розвеселили дві жіночки – кумоньки , які пліткували про Інтернет.
 

 

 
Наступними учасниками дійства стали діти – волонтери, які є неоціненними помічниками у різних масових заходах бібліотеки.
 
  
 
Та всі чекали самої урочистої миті, кульмінації - пере різання святкової стрічки, яка відкрила шлях до всесвітнього простору, світу пізнання, вільного доступу до електронних документів, до безмежності. Право перерізати стрічку надали першому заступнику голови районної державної адміністрації Устинову Єгору Олександровичу, голові районної ради Романовій Євгенії Ярославівні, представнику програми Бібліоміст Ямщиковій Людмилі та начальнику Білозерського відділу культури та туризму Шевченко Світлані Миколаївні.
 
 
Тепер в бібліотеці сусідом книг став Інтернет – центр, і він має свої неповторні риси: інтерактивність, сучасність, інноваційність, швидкість, доступність, цікавість, динамічність, простір без кордонів. І доказом цього став бібліоміст з далеким Казахстаном.
 
 
Сьогодні ми й не уявляли, як досі обходились без Інтернету. Доступ до всесвітньої мережі став дійсністю не тільки для нашої бібліотеки, а й для наших користувачів: Макаренко Яніни, яка звернулася з привітаннями до гостей на англійській мові та продекламувала свій вірш про Інтернет, та Кудрявченко Наталії - голові Білозерської літературної студії «Біле озеро».
 
 
Бібліотека – це не тільки читачі і книги, а й люди які в ній працюють – скромні, захоплені і творчі. Здобуття нових знань – нагальна потреба часу. Без постійного навчання, самоосвіти, прагнення до засвоєння нового, неможлива робота сучасного фахівця. Особливо це стосується працівників бібліотеки. Відкриття Інтернет – центру дало реальний поштовх бібліотекарям до навчання, став добрим стимулом та заохоченням до нових цікавих проектів.
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 3547 | Додав: Tanya | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024